Foredrag med Niels Christian Hvidt: Gør livsmeningen en forskel?

Gør det en forskel at opleve livet som meningsfuldt? Og hvordan kan vi finde mening, når tilværelsen udfordrer os? Lyt til et spændende foredrag med Niels Christin Hvidt, torsdag, den 31. maj kl. 19.30.

Omfattende forskning viser, at noget af det vigtigste for et godt og fuldt liv er, at vi oplever livet som meningsfuldt. Det bliver særlig væsentligt, når vi er udfordrede i livet. 

Niels Christian Hvidt, dr.theol., professor i eksistentiel og åndelig omsorg ved Syddansk Universitet i Odense stiller skarpt på disse eksistentielle spørgsmål og har et bud på hvilken betydning meningen har for os moderne mennesker. 

Foredraget bygger på ti års dansk grundforskning indenfor feltet. Han redegør for resultater, herunder også danske, der viser, at mennesker med stærke værdier og oplevet mening har en lavere sygdomsrisiko, lever længere og klarer sig bedre gennem kriser. Dernæst sætter han fokus på, hvilken rolle mening, håb og tro har ved sygdom i et sekulariseret samfund som det danske, hvor religion spiller en mindre rolle, men over 70 % af befolkningen alligevel kalder sig troende. Tilsyneladende er der få ting, der får danskere til at tænke over mening og eksistens, som netop sygdom gør det. 

Foredraget koster 60 kr. inkl. kaffe 

Inden foredraget kan der købes middag i KulturCaféen for 35 kr. Bestil venligst bord på kulturcafe@saralystkirken.dk eller tlf. 66 140 140.