Ny ansat i Saralystkirken

Saralystkirken har ansat Sara Nøddebo Eckhardt som kirke- og kulturmedarbejder. Hendes overordnede opgave består i at bygge bro mellem mennesker og kirken. Vi har bedt Sara præsenterer sig selv.

At bygge bro mellem mennesker kan gøres på mange måder, men der er ingen tvivl om, at man må give noget af sig selv og være autentisk i alt hvad man gør, hvis man skal være troværdig. Hvis man vil bygge bro, må man have en anerkendende tilgang og møde alle mennesker i øjenhøjde.

Jeg er 28 år, født og opvokset i Sønderjylland i en lille by tæt på Christiansfeld med en mor, far og to yngre søskende. Jeg er vokset op i et kristent hjem, med masser af kærlighed, latter og omsorg. I skolen klarede jeg mig fint, men mærkede ikke omsorg fra lærerne, tværtimod blev jeg nedgjort og jeg fik indirekte at vide jeg ikke duede til noget. Jeg husker dog én succes oplevelse, som stadig står soleklart. Da jeg gik i 5-6. klasse, havde vi om sommeren atletik i skolen og jeg elskede det, fordi jeg var dygtig. Da det var slut, blev jeg anerkendt med et guldmærke til stående klapsalve fra hele skolen – det var et stort øjeblik for mig.

Lige som alle andre børn i Danmark skulle jeg forholde mig til, hvad jeg vil være når man blev voksen. Jeg havde mange forestillinger om, hvad jeg ville være. Én ting vidste jeg, det skulle være noget med mennesker, men jeg vidste ikke, hvordan. Først ville jeg være frisør derefter ville jeg være SOSO – assistent.

I 9 og 10. klasse var jeg på Rudehøj Efterskole i Odder, hvor jeg var igennem en personlig udvikling i trygge rammer. Her fik mit selvværd et kæmpe løft og jeg oplevede, hvordan min tro på Jesus blev styrket og udviklet. I forhold til min fremtid, vidste jeg ikke hvad jeg ville, men jeg husker tydeligt en aften, hvor jeg kørte i bil med en mor til en god efterskoleven, hvor hun snakkede med mig om fremtiden. Det ændrede, på en eller anden måde, noget ved mit selvbillede og hvad jeg var i stand til at gennemføre. Det skøre er, at denne mor i dag er min svigermor og efterskolevennen er min kære mand, Jakob. Jeg må i den grad sige, at jeg fandt venner og mand for livet.

Det hele endte med, at jeg i sommeren 2011 færdiggjorde en gymnasial uddannelse og samme sommer blev jeg gift med Jakob. Et par år efter startede jeg på professionsbacheloren i Kristendom, Kultur og Kommunikation, som jeg færdiggjorde i sommeren 2017. I november 2017 blev vi forældre til en fantastisk lille pige, som hedder Lea. Min familie betyder alt for mig, og derfor er det også så fantastisk at arbejde med familier, som kirke- og kulturmedarbejder, fordi det er godt at have en god base.

Relationer

Jeg tror, at vi er skabt til at have fællesskab med hinanden og opbygge sunde relationer. Som kirke- og kulturmedarbejder i Saralystkirken kan I regne med, at hele min person kommer i spil. Jeg tror på, at vi gennem respekt og en anerkendende tilgang til hinanden, hvor vi møder hinanden i øjenhøjde kan skabe sunde og ligeværdige relationer. Jeg vil komme på banen med faglige- og personlige kompetencer, som jeg ser frem til at bruge i samarbejde med jer. Jeg nyder at snakke med mennesker, så hvis du har lyst til en snak, så kom endelig og tag kontakt til mig, så finder vi ud af noget.

Jeg kommer til at arbejde med meget forskelligt, men alt har noget med mennesker at gøre, og jeg glæder mig til at komme i gang