Klimakoncert med Jens Lysdahl

Findes der bæredygtig rockmusik? Ja, det mener den musikalske klimaaktivist Jens Lysdal, der kalder sig Danmarks første CO2-neutrale musiker. Torsdag den 19. september kl. 19.30 giver han koncert i Kirke- og Kulturcentret.

Lysdal har opnået international anerkendelse, nomineringer og priser for sin musik, der har dybe rødder i både de amerikanske sydstater og i Sverige, hvor han er født. Han er en musiker med meget på hjertet og mener at der er brug for at se det i øjnene, inden det snart er for sent.

Det bliver en aften med masser af god musik og med kort indslag og oplæg til samtale fra både Jens Lysdal samt tre indbudte gæster. Ved denne koncert medvirker desuden DR-metrologen Mikael Jarnvig, samt klimaingeniørerne Peter Melchior Rødder fra Solarlab, en virksomhed med mange års erfaring inden for solcelleteknologi samt Anders Jensen, Senior Technical Sales manager, hos Siemens Wind Power.

Idéen om CO2-neutralitet opstod for fem år siden, da Jens talte med sin datter om klima. ”Holder vi nok af vores børn? I intimsfæren beskytter vi selvfølgelig vores børn, tager os af dem. Men i det store billede? Det handler om deres fremtid. Det er da ikke fedt for børnene at se deres forældre tage på yoga retreat i Thailand. Der bliver knaldet et års CO2 udslip ud af flyet, mens forældrene skal gøre sig bløde og lækre. Som man kunne have gjort inde i stuen eller i den nærmeste by. Den regning sender de direkte videre til børnene,” siger Lysdal, og tilføjer: ”Som et absolut minimum bør man offsette sin tur (f.eks. via flyselskabets CO2 kalkulator).

I Jens Lysdals klimadrøm vil budskabet brede sig på samme måde og med samme effekt, som den økologiske tanke har gjort de seneste årtier - det skal komme fra folket selv.

Velkommen til en aften med masser af musik, gode input og varm kaffe m.m.
Entré 85 kr. Køb din billet her

Få en lille smagsprøve her: En lidt varmere sommer

Inden koncerten kan du nyde aftensmaden i KulturCaféen for kun 35 kr. Bestil bord på cafe@saralystkirken.dk