AFLYST! Foredrag om skam og dens påvirkning

De fleste kender følelsen, men den er svær at få hold på og at tale om. Hvordan påvirker den os? Og hvad gør vi ved den? Psykolog, skamforsker og forfatter Krista Korsholm Bojesen stiller skarpt på begrebet og forklarer, hvorfor skammen fylder så meget for os moderne mennesker. Det sker torsdag den 19. marts kl. 19.30.

I dag er det op til det enkelte menneske at bestemme, hvad der er rigtigt og forkert. Vores værdier er ikke længere kollektive, de er blevet privatiseret. Mange oplever det som en frihed, mens endnu flere føler sig skyldige og skamfulde og dermed forkerte som mennesker. Omgivelserne er fyldt med idealer, facader og krav om sundhed, udseende, uddannelse, effektivitet og personligt ansvar. Det er umuligt at leve op til alle kravene, og vi ender med at skamme os over ikke at kunne leve op til det. 

Skam er blevet glemt som ord, men er dog en af de mest fremtrædende følelser i samfundet.

Krista Korsholm kommer med et personligt bud på, hvordan vi genkender og arbejder med følelsen af skam. Hun giver os konkrete redskaber til at arbejde med vores værdier og blik på os selv. Det handler om at trække nåden ind. Det nådige blik er nemlig det modsatte af at skamme nogen ud. 

Entré kr. 50 kr. Betales ved indgangen.

Inden foredraget kan der købes middag i KulturCaféen for 35 kr. Bestil venligst bord på kulturcafe@saralystkirken.dk eller tlf. 66 140 140. 

 

Tidspunkt: 
Tor, 19. Mar, 19:30 - 21:30