Ghana - her støttes et børnehjem

Vi støtter et børnehjem for forældreløse børn i Ghana. For små penge kan børnene få et helt andet liv.

Father´s Home Care Ministries (FHCM) blev grundlagt i Takoradi i år 2001 af Francis Jackson og en lille gruppe af folk omkring ham. Visionen er at skabe et børnehjem for forældreløse børn, gadebørn og slavebørn  i Ghana. Dem findes der mange af, og behovet er derfor stort.

I den ghanesiske kultur er tilknytningen til familien altafgørende for ens muligheder i fremtiden, og børn uden familie har meget ringe muligheder for uddannelse. Det betyder i realiteten, at de er dømt til et liv på bunden af samfundet. Uden relationer er det næsten umuligt at få et arbejde og derved  forsørge en familie.

Alle børn går i skole, og der lægges stor vægt på at de får en god uddannelse, så de har de bedste muligheder i fremtiden. Faktisk klarer mange af børnene sig så godt i skolen, at de ligger blandt de bedste i klassen. Børnene trives påbørnehjemmet. Her får de lov til at være børn igen. Mange af dem har før de kom på børnehjemmet været voksne i en barnekrop, derfor lægges der stor vægt på at finde barnet frem via leg. Men der er også pligter såsom at hjælpe til i huset.

FHCM hjælper også børn uden for hjemmet. Der er tilknyttet ca. 6 forældreløse børn, som bor hos slægtninge, der ikke er i stand til at forsørge dem. Der gives støtte til børnenes uddannelse og sundhed og i nogle tilfælde også til mad. FHCM besøger ofte disse børn, og vurderer løbende deres situation. Enkelte af børnene på hjemmet har tidligere haft sådanne ordninger, men er nu flyttet til hjemmet fordi det ikke fungerede hos slægtningene. Børnene blive af og til inviteret til at besøge børnehjemmet for på den måde at få et fællesskab med de børn, der bor på børnehjemmet – ligesom medarbejderne på børnehjemmet besøger børnene i deres hjem og skoler for at følge hvordan børnene har det.

Læs mere om arbejdet i Ghana her: www.missionsforbundet.dk/i_verden/mission_i_ghana/